Menu

Harrie Herfst wint Cultuurprijs Soest

zondag 03 november 2013

In 2012 waren Balletstudio Sylvia, Vrijwilligersorganisatie Essa, Figurentheater Ennadien, Jazzpodium Artishock en "onze" eigen Harrie Herfst kandidaten voor de Soester Cultuurprijs 2012. 

Van Harrie Herfst werd dit geschreven: Als amateur musicus toont hij een grote gedrevenheid en laat hij op vele plaatsen in Soest en daarbuiten zijn talent zien. Hij heeft een brede muzikale smaak. Hij is lid van Big Band Blow van PVO, waaruit de coverband R9 is ontstaan. Hij arrangeert en componeert op verzoek voor individuen en groepen. Dat deed en doet hij voor de coverband R9, waarin hij ook speelde, voor zijn nieuwe band Me and the Martians, voor figurentheater Ennadien, voor het koor Joyful, voor de Engelse zangeres Tracy Elstar en voor de Soester zangeres Annemarie Blink. Vorig jaar leverde hij een grote prestatie als hoofdcomponist voor koor en orkest van de Oncofonie, symfonie voor het leven: de benefietvoorstelling van de Stichting Kanker in Beeld. Hij begeleidt zangers en koren en leverde verder muzikale bijdragen aan het Cultuurfestival, Café Pensant, de Oude Ambachtenmarkt, de oude legervoertuigenoptocht rond 5 mei en met Big Band Blow in Cabrio. 

Conclusie: Harrie Herfst beweegt zich op twee manieren in het Soester culturele veld. Enerzijds als uitvoerend musicus in de diverse muzikale verbanden en anderzijds maar zeker zo belangrijk als ondersteunend musicus waar nooit tevergeefs een beroep op wordt gedaan. Een muzikale Soester die zijn sporen in het culturele veld heeft getrokken en door wiens toedoen meerdere initiatieven van de grond zijn gekomen. 

 

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Catering Centraal
Gemeente Soest
Sträter Makelaardij
Reto internetburo
Vaarderhoogt
Lex Verkley
Rabobank
Jeugd Cultuurfonds
Catering Centraal
Gemeente Soest
Sträter Makelaardij
Reto internetburo
Vaarderhoogt
Lex Verkley
Rabobank
Jeugd Cultuurfonds

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest