Menu

Historie

Een jaar of wat geleden wilden een aantal leden van de P.V.O. eens iets anders. "Maar wat dan?" Dat was de vraag. De blaaskapel was er al, een dweilorkest ook. Toen kwam iemand met een idee. "Waarom geen big band." En zo geschiedde. Uit een aantal blazers en percussionisten werd een big band opgezet. Een bassist, gitarist en toetsenist werden er bijgezocht, en al snel gevonden. 

In het prille begin werd vooral gerepeteerd, maar daar kwam al snel verandering in na een overweldigend optreden tijdens een concert voor de vereniging. Sinds die tijd is Big Band Blow niet meer weg te denken uit de vereniging.

In 2005 ging Big Band Blow voor het eerst internationaal, met een bezoek aan de (helaas inmiddels opgeheven) Saint Thomas Big Band in het Deense Arhus.

Ook in 2006 liet BBB veel van zich horen, met o.a. een concert in het Aviodrome in Lelystad, een groot concert samen met koor Chorus Line, en een optreden voor het 100 jarig bestaan van de VVV Soest.

Een hoogtepunt voor de Big Band was de volledig zelf georganiseerde  "Big Band's Night in Town" in 2007, wat het eigen PVO gebouw op haar grondvesten deed schudden. Helaas moesten de band in 2007 ook afscheid nemen van Joop Overstegen als actief spelend lid. Niet omdat hij het rustiger aan wilde doen, maar meer omdat hij zoveel omhanden had.

Ook 2008 is een mooi jaar geworden, mede door het winnen van de "Publieks-cultuurprijs" over 2007! Dit was een mooie bekroning op een heleboel hard werk van deze band!

In 2010 werd in het Olympisch stadion een benefitconcert gegeven tbv "A Sisters Hope".

In 2011 vond een Big Band Night plaats in Soest en werd opgetreden tijdens het begin van de Giro D’Italia in Soest.  Het jaar daarop verzorgde Big Band Blow een optreden tijdens Bridgehead 2012 en gaf de band een optreden tijdens de Midland Classic Show in Almere.

Big Band Blow heeft vele memorabele optredens op zijn naam staan, zoals de Big Band Night in Soest in 2011 en de Giro d'Italia in Soest (2011). Andere voorbeelden van optredens zijn de optredens in Soest en op Bridgehead 2012.

Hoogtepunt in 2012 was het optreden met Cor Bakker in het openluchttheater Cabrio in Soest. 

 


Onze sponsors

Catering Centraal
Vaarderhoogt
Lex Verkley
Reto internetburo
Sträter Makelaardij
Rabobank
Gemeente Soest
Jeugd Cultuurfonds
Catering Centraal
Vaarderhoogt
Lex Verkley
Reto internetburo
Sträter Makelaardij
Rabobank
Gemeente Soest
Jeugd Cultuurfonds

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest