Windhond
Avondvierdaagse
Eemconcert 1
Archief

Bekijk ons archief

Met nieuwsbrieven vanaf 1988!

Archief

Menu

PVO doet mee aan de straatspeeldag

woensdag 04 juni 2008

Op 4 juni 2008 vond de tweejaarlijkse straatspeeldag in Soest-Zuid plaats. Het weer werkte mee, de organisatie zat goed in elkaar en het belangrijkste: er zijn wel 600 kinderen geweest. PVO was aanwezig met een uitgebreide stand waar de kinderen naar hartelust een aantal instrumenten konden uitproberen: trompet, trombone, dwarsfluit, hoorn, saxofoon, blokfluit, klarinet en natuurlijk een drumstel. De klanken waren tot ver in de omtrek te horen. De uitgedeelde ballonnen kleurden de straten blauw! Optredens van de Blokpiepers en het leerlingenorkest trokken de nodige belangstelling en aan het eind van elk stukje klonk een enthousiast applaus. Hoogtepunt van de middag was de basblaaswedstrijd. Wie kon het langste geluid uit de bas krijgen. Onder begeleiding van Willem v.d. Born zijn er vele verwoede pogingen gedaan. Sommige kinderen met rode hoofden en bolle wangen en andere kinderen die bliezen alsof het dagelijkse kost was. Winnares: Jette Visser met 11.7 seconden!!!! Zij kreeg een cadeaubon van Bart Smit uitgereikt. De slotact van de middag vond op het podium plaats. Gertie had op de wijs van "Old MacDonald had a Farm" een liedje over de straatspeeldag gemaakt. De door PVO aan de kinderen uitgedeelde kazootjes waren daarbij luid en duidelijk te horen. De Blokpiepers, twee slagwerktalentjes en wat PVO'ers samen met de 200 kinderen met kazootje zorgden zo voor een spetterende afsluiting van de straatspeeldag.
Afbeelding:Kazoo.jpg
Al met al een zeer geslaagde middag en absoluut voor herhaling vatbaar. Met dank aan Matthijs, Marcel Reulen, Gertie, Yvonne, Irma, Willem v.d. Born, Peter Rieken, Peter Smeets, Catharinus, Hans voor alle hulp en gezelligheid.
Op de website van de bewonersvereniging soest-zuid is een uitgebreide foto-impressie te vinden. Bijgaand ook wat foto’s van de ‘PVO-tent’ Foto's gemaakt door: Marcel Reulen, Esther Bakker en Irma Reulen.

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Jeugd Cultuurfonds
De kleine Melm
BMU Groep
Peters-stoffering
Stam Renault
Rabobank [kopie]
Eemsnoer
Vakgarage van der Pouw Kraan
Rotary
Vaarderhoogt
Jager Bokdam De Visser
Recycling Westra
Eemland Diervoeders
Rabobank
Lex Verkley
Gemeente Soest
Catering Centraal
Reto internetburo
Jeugd Cultuurfonds
De kleine Melm
BMU Groep
Peters-stoffering
Stam Renault
Rabobank [kopie]
Eemsnoer
Vakgarage van der Pouw Kraan
Rotary
Vaarderhoogt
Jager Bokdam De Visser
Recycling Westra
Eemland Diervoeders
Rabobank
Lex Verkley
Gemeente Soest
Catering Centraal
Reto internetburo

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest