Windhond
Avondvierdaagse
Eemconcert 1
Archief

Bekijk ons archief

Met nieuwsbrieven vanaf 1988!

Archief

Menu

Motorweekend MC Easy Blow 2009

dinsdag 19 mei 2009

Donderdagmiddag 14 mei 2009 om 12:00 uur vertrokken Fred en Cindy van der Molen, Cees van Dijk en Erica Hamming, Werner en Esther Bakker, Piet Rademaker en Riekje van Tricht, Jan de Jong, Adri Verlaan en Willem van de Born naar Knaus Campingpark Hennesee in het Duitse Meschede. 's Middags rond 17:30 uur volgden Hettie Verlaan en Irma Reulen met de bus van Leo Verlaan met bagage en proviand en ook de twee Leo's (Verlaan en Schambach) vertrokken op hun motoren richting Duitsland. Was de rest droog overgekomen, de twee Leo's hadden pech. Onderweg een hoosbui en bij aankomst in Sauerland ook weer regen. Al die regen werd ruimschoots goedgemaakt door de heerlijke saté, toebereid door Adri Verlaan. Het motorweekend 2009 was begonnen! 

Bij de voorbereidingen thuis had Fred zich de eerste dag gericht op het rijden door het Sauerland en de tweede dag meer op het bezoeken van stadjes en uitzichtspunten. Zo vertrokken we de eerste dag nog met een mooi zonnetje richting Winterberg. Hoe dichterbij we bij Winterberg kwamen, hoe mistiger het werd. Jammer van de mooie uitzichten!  Na wat koffie gedronken te hebben bij wat bekenden van Erica, werd de trip vervolgd over mooie binnenweggetjes, paadjes en af en toe de provinciale weg. Voor vertrek hadden we brood, beleg, koffie en pakjes drinken in de vele aanwezige motortassen en -koffers gedaan, zodat we aan de Biggesee bij een onderkomen van de Deutsche Lebens Rettungs Gesellschaft (DLRG) even onder een afdakje een boterham konden smeren. Hadden we het gedurende deze eerste dag mooi droog kunnen houden, op de weg naar huis begon het toch echt te regenen, en dat bleef het doen totdat we weer op de camping waren. Sommige motorrijders hadden pech: De kleding van Jan de Jong en Leo Schambach bleek gewoon water door te laten, zodat ook de kleren onder het motorpak doornat waren. Deze dag hadden we ongeveer 270 km gereden. 
's Avonds werden de skottels tevoorschijn gehaald, Cindy en Erica maakten de sla,  heerlijke knoflook- en satésaus en al gauw kwamen de hamburgers mooi bruin gebakken op tafel, gevolgd door de overheerlijke saté en karbonaadjes. Alles heerlijk gekruid. 

De zaterdag stond in het teken van de bezoekjes aan stadjes en uitzichtspunten. 's Ochtends stopten we bij een echt Bikerscafe: de koffie stond klaar in grote thermoskannen, de grote stukken taart lagen voor het grijpen, zodat iedereen in korte tijd heerlijk in het zonnetje van de koffie met taart kon genieten. Waren we bij aankomst in het café een van de weinige aanwezigen, bij het vertrek was er een ware motorfiets invasie. Overal stonden motoren, met soms wel erg mooie exemplaren. Aan de Edersee hebben we het slot Waldeck bezocht en hebben gepauzeerd in pittoreske stadjes. Deze dag hadden we ongeveer 280 km gereden. Na terugkomst was er nog wat vlees over. Soep, brood en toast maakten de maaltijd compleet. 's Avonds werden we opgeschrikt door luid "Hilfe" geroep, waarna Willem, LeoV, Fred en Werner zich richting het geluid spoedden. Bleek een 9 jarig meisje van een richel gevallen te zijn, 3 meter naar beneden op het beton. Fred regelde dat de ambulance zijn weg kon vinden naar de plaats des onheils en Leo en Willem keken toe hoe de Duitse EHBO toegepast werd in de praktijk: Niet al te zachtzinnig werd in de ribben geknepen en gevraagd of het pijn deed. Dat leren wij hier bij de EHBO niet zo, zeker niet als het slachtoffer nog aanspreekbaar is. Achteraf bleek dat de jongedame het sleutelbeen gebroken had en een barst in haar schedel had. Zondag werd na het schoonmaken van de caravans de terugtocht naar Soest aanvaard. De dames Irma en Hettie weer in de bus en de heren met bijrijdsters natuurlijk op de motor. Begon de tocht nog droog, al gauw begon het te regenen en bleef het regenen. Nog nooit hebben we zo'n lange tijd in die vreselijke regen gereden. Blij waren we met het restaurant waar we in een aparte zaal onder het genot van koffie/chocolademelk en soep bij konden komen van de barre rit. Bij het verlaten van het restaurant bleek dat het droog was en gelukkig ook bleef. Onderweg nog even lekker wat meegebrachte slaatjes verorberd, een kop warme cup-a-soup en weer verder richting Soest.  De dames in de bus hadden inmiddels bij iedereen thuis de bagage afgeleverd. Iedereen was ondanks het slechte weer toch voldaan over dit motorweekend. Fred kreeg voor het uitdenken van de mooie routes een mooie doos sigaren en een bedankkaart van ons allemaal. Bij elkaar is het hele weekend op de kop af 1200 km verreden (normaal gesproken is dat zo'n 1000 km). 


 

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

De kleine Melm
Recycling Westra
Lex Verkley
Eemland Diervoeders
Gemeente Soest
Rabobank
Jager Bokdam De Visser
Rotary
Vakgarage van der Pouw Kraan
Rabobank [kopie]
Reto internetburo
Jeugd Cultuurfonds
Peters-stoffering
Stam Renault
Vaarderhoogt
BMU Groep
Eemsnoer
Catering Centraal
De kleine Melm
Recycling Westra
Lex Verkley
Eemland Diervoeders
Gemeente Soest
Rabobank
Jager Bokdam De Visser
Rotary
Vakgarage van der Pouw Kraan
Rabobank [kopie]
Reto internetburo
Jeugd Cultuurfonds
Peters-stoffering
Stam Renault
Vaarderhoogt
BMU Groep
Eemsnoer
Catering Centraal

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest