Windhond
Avondvierdaagse
Eemconcert 1
Archief

Bekijk ons archief

Met nieuwsbrieven vanaf 1988!

Archief

Menu

Anjercollecte 2010

zaterdag 05 juni 2010

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is op 10 augustus 1940 in Londen opgericht om geld in te zamelen voor de aankoop van oorlogsmaterieel. Het startkapitaal (ca. vijftigduizend gulden) was bijeengebracht door ongeveer 750 werknemers van de Shell op Curaçao, die maandelijks een percentage van hun salaris afstonden omdat zij iets wilden doen voor het moederland in oorlog. Prins Bernhard werd Regent.

Na de oorlog kreeg het fonds een andere doelstelling: "de bevordering van de geestelijke weerbaarheid door middel van culturele zelfwerkzaamheid". In de jaren tachtig van de twintigste eeuw is daar natuurbehouden bijgekomen. Prins Bernhard bleef Regent tot zijn dood in 2004.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert cultuur en natuurbehoud in Nederland op grote en op kleine schaal. Bijzondere initiatieven, bevlogenheid en talent moedigen wij aan met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. Door actieve fondsenwerving en inkomsten uit loterijen kunnen wij jaarlijks ruim 3.500 projecten en personen ondersteunen. Dat maakt ons, met een landelijk fonds en twaalf provinciale afdelingen, een van de grootste particuliere cultuurfondsen van Nederland.

Sinds 1945 gaan jaarlijks tienduizenden vrijwilligers de straat op om geld in te zamelen voor de Anjeractie, de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In de afgelopen 65 jaar werd al heel wat geld bijeengebracht voor diverse culturele verenigingen in Nederland. 

Zo ook ging onze muziekvereniging op pad in de wijk Overhees in Soest, de collectanten werden begeleid door de WBAWWW band om ervoor te zorgen dat de mensen hun huizen uitkwamen en zo direct een bijdrage konden doen.

Deze bijdrages worden gestort in de kas van het Cultuurfonds, bovendien is een derde gedeelte van de opbrengst van de collecte direct bestemd voor onze verenigingskas! 
 

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Eemsnoer
Rabobank
Gemeente Soest
De kleine Melm
Vakgarage van der Pouw Kraan
Catering Centraal
Lex Verkley
Reto internetburo
BMU Groep
Rabobank [kopie]
Peters-stoffering
Jeugd Cultuurfonds
Jager Bokdam De Visser
Recycling Westra
Stam Renault
Vaarderhoogt
Rotary
Eemland Diervoeders
Eemsnoer
Rabobank
Gemeente Soest
De kleine Melm
Vakgarage van der Pouw Kraan
Catering Centraal
Lex Verkley
Reto internetburo
BMU Groep
Rabobank [kopie]
Peters-stoffering
Jeugd Cultuurfonds
Jager Bokdam De Visser
Recycling Westra
Stam Renault
Vaarderhoogt
Rotary
Eemland Diervoeders

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest