Windhond
Avondvierdaagse
Eemconcert 1
Archief

Bekijk ons archief

Met nieuwsbrieven vanaf 1988!

Archief

Menu

Abraham Schambach

dinsdag 22 juni 2010

Je zult bij PVO maar 50 worden. Dan is er één ding dat je weet: Ze komen, maar je weet alleen niet wanneer. Met dat "ze" bedoel ik het stel muzikanten verenigd in die band met die onuitsprekelijke naam: de WBAWWW band. 
Zij wachten de jarige op en trakteren hem/haar op een muzikaal onthaal, waarna de procedure voor de inwijding tot het 50+ legioen van PVO gevolgd wordt. Dat gebeurt met een heuse toespraak en bier, liefst heel koud bier.  
Zo ook kwam ondergetekende met zijn vrouw en twee kinderen  thuis van een restaurantbezoek om 22:00 uur 's avonds. Nietsvermoedend werd de deur  opengedaan en ja hoor, daar zette 12 man/vrouw direct een daverend muziekstuk in, alle 12 opgepropt in een hokje van 2,5 bij 3 meter. Leuk gezicht overigens. Achteraf gezien werd alleen de bus van Leo Verlaan wel opgemerkt, die een eindje verderop op straat geparkeerd stond, maar niet dat er alarmbellen gingen rinkelen. De drank voor en tijdens het restaurantbezoek had kennelijk zijn werk gedaan. Na deze entree werd buiten in de tuin de ceremonie in gang gezet. Cees van Dijk en Leo Verlaan (twee ultieme 50-plussers) voorzien van heuse toga zetten de jonge Abraham met ontbloot bovenlijf in knielhouding neer, waarna de inwijding volgde door het uitgieten van wel twee flessen goed gekoeld bier over het hoofd en lichaam. Het effect van dit is nagenoeg hetzelfde als het nemen van een koude douche. Tevens werden er nog wat woorden gericht aan de jonge Abraham, maar die werden niet ontvangen, want het klappertanden overstemde alle binnenkomend verkeer. Na deze koude douche werden de versierselen omgehangen: een rode sjerp met daarop de cijfers 50 geborduurd.  Muzikaal werd er ook nog één en ander omlijst, daarna was het natuurlijk tijd voor wijn, bier en fris voor alle aanwezigen en muzikanten.  Het geluid van de muziek 's avonds in de openlucht draagt ver. Zo hoordde zelfs Henk Meutgeert de muziek vanaf de Prins Hendriklaan, een aantal directe buren kwam op het lawaai af evenals een aantal mensen die aan de Heuvelweg wonen. Volgend jaar is de volgende Abraham, er één uit de grote Verlaan familie: Adri. Zie de films en foto's hieronder voor een voorbeeld van wat Adri te wachten staat. 

Leo Abraham Schambach.
 

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Reto internetburo
Rotary
Rabobank
De kleine Melm
Catering Centraal
Gemeente Soest
Jeugd Cultuurfonds
Vakgarage van der Pouw Kraan
Eemsnoer
BMU Groep
Peters-stoffering
Stam Renault
Lex Verkley
Rabobank [kopie]
Eemland Diervoeders
Recycling Westra
Jager Bokdam De Visser
Vaarderhoogt
Reto internetburo
Rotary
Rabobank
De kleine Melm
Catering Centraal
Gemeente Soest
Jeugd Cultuurfonds
Vakgarage van der Pouw Kraan
Eemsnoer
BMU Groep
Peters-stoffering
Stam Renault
Lex Verkley
Rabobank [kopie]
Eemland Diervoeders
Recycling Westra
Jager Bokdam De Visser
Vaarderhoogt

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest