Windhond
Avondvierdaagse
Eemconcert 1
Archief

Bekijk ons archief

Met nieuwsbrieven vanaf 1988!

Archief

Menu

Geslaagd nieuwjaarsconcert 2011

zaterdag 15 januari 2011

Op zaterdagavond 15 januari 2011 gaf muziekvereniging PVO in samenwerking met:  Koor StemX uit Utrecht, koor: "Noot voor Noot" uit Muiderberg en de Jazzdansgroep van de Springbokken uit Soest het inmiddels traditionele nieuwjaarsconcert. In de Heilige Familiekerk aan de Sint Willibrordusstraat in Soest werd het publiek getrakteerd op een muzikale avond met als thema: "Wereldmuziek".  Door de samenwerking met de koren en de Jazzdansgroep werd het een zeer gevarieerde avond.

Het orkest opende de avond met het mooie "Czardas", waarna lady speaker, Marijke Verlaan, het leerlingenorkest aankondigde. De jongens en meisjes op de klarinet, saxofoon, hoorn, hobo en dwarsfluit ondersteunt door leden van het "grote" orkest, brachten enkele canons ten gehore, waarbij bij de laatste:  "Bueno Sera"  ook het publiek deelnam aan de canon. Het harmonieorkest vervolgde met "Another Rainbow", waarna beide koren, gezamenlijk en apart enige nummers ten gehore brachten. Toen kwamen de dames (en één heer) van de Jazzdansgroep op voor het nummer:  Riverdance - The Lord of the Dance. Leuk om te zien en erg mooi uitgevoerd ondanks de obstakels in de kerk. Voor de pauze sloot het orkest af met het nummer: "The African Connection". Na de pauze werd vervolgd met de "Earth Song" van Michael Jackson, gezamenlijk uitgevoerd door het orkest en de Jazzdansgroep. 
Zie ook de orginele uitvoering door Michael Jackson:

Daarna kwam het voor het orkest erg moeilijke stuk "Windows of the World" met solo's voor Erica Hamming, Esther Bakker, Hans van 't Veer en ondergetekende. Voor de koren en het orkest had dirigent Peter Rieken een Koormedley gecomponeerd. Erg gevarieerd, met muziek uit Amerika, Japan, Frankrijk en Latijns Amerika. Het orkest sloot de avond af met "Hollywood Milestones". 
Daarna waren er natuurlijk de dankwoorden van de voorzitters van StemX, "Noot voor Noot " en de voorzitter van PVO en de bloemen voor de dirigent, lady speaker, de koren en de Jazzdansgroep. Na het opruimen werd nog even door de deelnemers nagenoten in ons PVO gebouw aan de Rembrandtlaan. "Toevallig" had een zanger van  "Noot voor Noot" zijn accordeon meegenomen en werden er nog gezamenlijk enige onvervalste Hollandse smartlappen gezongen. Het was een leuke afsluiting van een mooie muzikale avond. 

Leo Schambach.

 

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Catering Centraal
Recycling Westra
Jager Bokdam De Visser
Reto internetburo
Peters-stoffering
De kleine Melm
Stam Renault
Vakgarage van der Pouw Kraan
BMU Groep
Vaarderhoogt
Rabobank
Gemeente Soest
Eemsnoer
Jeugd Cultuurfonds
Rotary
Eemland Diervoeders
Rabobank [kopie]
Lex Verkley
Catering Centraal
Recycling Westra
Jager Bokdam De Visser
Reto internetburo
Peters-stoffering
De kleine Melm
Stam Renault
Vakgarage van der Pouw Kraan
BMU Groep
Vaarderhoogt
Rabobank
Gemeente Soest
Eemsnoer
Jeugd Cultuurfonds
Rotary
Eemland Diervoeders
Rabobank [kopie]
Lex Verkley

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest