Windhond
Avondvierdaagse
Eemconcert 1
Archief

Bekijk ons archief

Met nieuwsbrieven vanaf 1988!

Archief

Menu

MCEB Motorweekend Bleialf (Duitsland) 2011

zondag 15 mei 2011

Op donderdag 12 mei om 12:00 uur vertrok onze Motor Club Easy Blow voor de 2 keer naar het Duitse Bleialf. Deze tweede keer zouden we verdere contacten gaan uitbouwen met de aldaar aanwezige muziekvereniging. In ieder geval vertrokken 7 van de 9 motoren die donderdag vanuit het PVO gebouw. Adri en zijn broer Leo zouden pas donderdag avond afreizen, evenals de bus van Leo, bestuurd door Hettie en Irma.  Voor vrijdag stond de Rijn op het 
programma. Fred van der Molen had weer de mooiste routes voorbereid en leidde ons door de mooiste landweggetjes, vol mooie bochten en heuvels. Natuurlijk onderbroken door wat stops voor de noodzakelijke koffie met gebak.

Na de eerste stop in Bad Münstereifel reden we door een dorpje waar plotseling de motor van Adri stilviel. Al gauw kwam de bewoonster van het huis naar buiten en bood de onfortuinlijke Adri haar garage aan voor de noodzakelijke gereedschappen. Uiteindelijk bleek de motor niet meer te starten en werd de Duitse ANWB gebeld. De rest van de club vond het helemaal niet erg dat er een extra pauze ingelast was: Het zonnetje scheen heerlijk, en vanuit de koffer van Willem werd al gauw een picnic opgezet. Na een tijdje bleek dat de ADAC niets kon doen voor Adri en toen werd besloten om de motor voor het huis van de vriendelijke dame neer te zetten, zodat de volgende dag Adri deze met de PVO aanhanger op kon halen. Gelukkig had de club op de motoren twee plaatsen vrij, en Adri kon achterop bij Werner de reis vervolgen. Hettie kon plaatsnemen achterop de motor van LeoS en zo werd na deze onderbreking de huisreis naar de camping aanvaard. Daar aangekomen bleek het al zo laat te zijn, dat werd afgezien van het bezoek aan onze collega muzikanten. (we hadden daarover geen afspraken gemaakt). De skottel was zo aangesloten en al gauw lagen de heerlijke satés, karbonades en hamburgers te sudderen.  De volgende dag gingen Adri en Hettie naar Nederland om de PVO aanhanger op te halen. De rest van de club ging die dag door Luxemburg touren en er was afgesproken dat 's middags om 17:00 uur iedereen weer bijeen zou komen in het dorpje om Adri te helpen de motor op te laden op de aanhanger.  's Avonds was het restaurant besproken en zaten we in onze "eigen"  zaal van de heerlijkste gerechten te smikkelen. Toen was het zondag: de laatste dag. Adri vertrok met Irma en Marijke (beide dames hadden in de middag afspraken staan, dus die moesten sowieso vroeg op pad) én natuurlijk de motor van Adri op de aanhanger al om 8:00 uur naar NL. Caravans waren al snel schoon en de rest kon al vóór negen uur op pad. Jammer van de regen onderweg, maar gelukkig scheen de zon toen we terugkwamen in NL. We kunnen allemaal terugzien op wéér een geslaagd motorweekend. Met dank aan Fred van der Molen voor het uitstippelen van de mooie routes.

 

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Rabobank
Lex Verkley
Recycling Westra
Eemsnoer
Jager Bokdam De Visser
De kleine Melm
Gemeente Soest
Stam Renault
Reto internetburo
Catering Centraal
Vaarderhoogt
Rabobank [kopie]
BMU Groep
Jeugd Cultuurfonds
Eemland Diervoeders
Rotary
Peters-stoffering
Vakgarage van der Pouw Kraan
Rabobank
Lex Verkley
Recycling Westra
Eemsnoer
Jager Bokdam De Visser
De kleine Melm
Gemeente Soest
Stam Renault
Reto internetburo
Catering Centraal
Vaarderhoogt
Rabobank [kopie]
BMU Groep
Jeugd Cultuurfonds
Eemland Diervoeders
Rotary
Peters-stoffering
Vakgarage van der Pouw Kraan

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest