Menu

Dodenherdenking 2012

vrijdag 04 mei 2012

Ieder jaar op 4 mei wordt er stilgestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dit gebeurt in heel Nederland om 8 uur. Twee minuten lang heerst er stilte, alleen het geluid van de vogels en van ver verkeer  is te horen. 
Dat is toch altijd weer een bijzonder moment.  Iedereen staat even stil bij al het leed wat er ons in die tijd is aangedaan.  In Soest is het "Comité 4 en 5 mei" o.l.v. Cees Vos verantwoordelijk voor deze herdenking. Om 19:00 wordt er in de aula van het Griftland begonnen met een herdenkingsdienst, waarna het Gilde met omfloerste trom voorgaat in een stille tocht naar het monument aan het Verzetsplein. Daar speelt ons OBQ van PVO een paar stukken zelf samengestelde muziek en worden de kransen gelegd. Toespraak van de loco-burgemeester en voordrachten/gedichten van leerlingen van van der Huchtschool en Grifland volgen. Vóór de twee minuten stilte speelt Adri Verlaan het taptoe signaal. Waarna gezamenlijk een tweetal coupletten van het Wilhelmus gezongen wordt. Daarna wordt de plechtigheid afgesloten door een defilé van de aanwezigen langs het monument.

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Reto internetburo
Jeugd Cultuurfonds
Sträter Makelaardij
Lex Verkley
Catering Centraal
Gemeente Soest
Vaarderhoogt
Rabobank
Reto internetburo
Jeugd Cultuurfonds
Sträter Makelaardij
Lex Verkley
Catering Centraal
Gemeente Soest
Vaarderhoogt
Rabobank

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest