Menu

Windkracht 6

vrijdag 11 mei 2012

"Windkracht 6" heet het promotieprogramma om kinderen  van 8 tot 10 jaar te interesseren voor blaasmuziek. Op de Ludgerusschool in Soest gaf PVO ter afsluiting van dit lesprogramma een demonstratie met enkele muziekinstrumenten. Groepsgewijs zaten de leerlingen te luisteren naar de uitleg van Kenneth Zandbergen, tromboneleraar bij PVO, over wat nu  eigenlijk geluid is. Ter demonstratie had Kenneth een tuinslang meegenomen met daaraan een mondstuk. De tuinslang werd uitgerold zodat iedereen een stuk slang in handen had. Toen Kenneth ging blazen op het mondstuk kon iedereen het geluid "voelen". Het leuke was dat toen Kenneth "Vader Jacob" ging 
spelen op de tuinslang, de  hele klas mee ging zingen. Daarna werden de instrumenten die PVO meegenomen had naar de klas één voor één langsgegaan. Voorgedaan werd hoe je uit  een klarinet, blofluit, dwarsfluit, saxofoon, hoorn, trompet en trombone geluid kunt krijgen. Zo werd het al gauw duidelijk dat het geluid niet voortkomt uit alleen blazen en wat knopjes indrukken.  Dat dit goed opgepakt was door de kinderen bleek toen later in groepjes alle instrumenten uitgeprobeerd konden worden. Zo waren er tafeltjes met de klarinet, blokfluit, dwarsfluit, saxofoons, trompet, hoorns, en trombones. Een ware kakofonie aan geluid ging er door het gebouw. Iedereen vond het allemaal erg leuk. Als aandenken kregen ze allemaal een PVO-potlood en -ballon mee.

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Vaarderhoogt
Rabobank
Sträter Makelaardij
Catering Centraal
Lex Verkley
Gemeente Soest
Jeugd Cultuurfonds
Reto internetburo
Vaarderhoogt
Rabobank
Sträter Makelaardij
Catering Centraal
Lex Verkley
Gemeente Soest
Jeugd Cultuurfonds
Reto internetburo

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest