Menu

Oud-PVO-er Jos Achterberg 60 jaar getrouwd!

dinsdag 07 februari 2012

(En wij waren er bij......)

Precies 60 jaar geleden trad ons oud-lid Jos Achterberg in het huwelijksbootje. Dat is nog eens een mijlpaal! Dus trok een delegatie van PVO met instrumenten naar Verzorgingscentrum  "De Blinkert"  in Baarn om Jos een prachtige muzikale hulde te brengen. Want dat hoort natuurlijk bij zo'n jubileum. De meeste  PVO-ers weten Jos zich nog goed te herinneren, toen hij actief was bij PVO. Elke maandagavond kwam hij vanuit Baarn naar de Rembrandtlaan en blies hij met heel  veel enthousiasme zijn bariton-partijtje. Na afloop van de repetitie zat hij even enthousiast aan de bar en dronk zijn borreltje. Twee borreltjes en daarna naar huis....met twee warme kroketten in aluminiumfolie verpakt.......  Want thuis praatte hij nog graag even na met zijn vrouw over PVO onder het genot van die meegenomen kroketten. (Dat  is inmiddels al weer even geleden....die jaren waarin er een frituurpan in de PVO-keuken stond te dampen na afloop van de repetitie.)  Maar Jos was er niet alleen op maandagavond! Zo tussendoor kwam hij graag  naar Soest om bij PVO "een klusje" te doen. De heg moest worden geknipt,  de stoep werd geveegd of hij sjouwde met oud papier. Want PVO was "zijn " club,  zoals hij dat altijd zo mooi wist te vertellen. En was er iets te vieren bij PVO, dan was Jos er alweer bij!  Op de Nieuwjaarsbijeenkomst kwam hij  " een uurtje"  eerder om de
stoep sneeuwvrij te maken en nog wat versieringen op te hangen. Maar al te graag wilde hij ook een goed  gastheer zijn voor zijn PVO-vrienden. Jos en zijn vrouw genoten  van de muzikale hulde die hen vandaag werd gebracht.  Een glunderend diamanten bruidspaar!  Familieleden,  goede vrienden en zelfs Baarns burgemeester Roell gaven de PVO-blazers een warm applaus. Toen er daarna koffie met gebak werd geserveerd kon het feest helemaal niet meer stuk. Een feest dat Jos heeft verdiend! 
Peter Smeets. 
 

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

De kleine Melm
Catering Centraal
Eemland Diervoeders
Vakgarage van der Pouw Kraan
Vaarderhoogt
Gemeente Soest
Eemsnoer
Reto internetburo
Lex Verkley
Recycling Westra
Rabobank
Stam Renault
Jeugd Cultuurfonds
BMU Groep
Rotary
De kleine Melm
Catering Centraal
Eemland Diervoeders
Vakgarage van der Pouw Kraan
Vaarderhoogt
Gemeente Soest
Eemsnoer
Reto internetburo
Lex Verkley
Recycling Westra
Rabobank
Stam Renault
Jeugd Cultuurfonds
BMU Groep
Rotary

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest