Menu

PVO en de gildefeesten

zondag 26 augustus 2012

PVO en het Groot Gaesbeeker Gilde zijn al heel wat jaartjes aan elkaar verbonden. Het gaat veel langer terug, maar sinds ik bij de Eemlander Blaaskapel speel (sinds 1989) verzorgen wij het zondagmiddag concert in de grote tent op de Ferdinand Huycklaan.Daarnaast deden wij als PVO een groot aantal jaren mee met de volksspelen op zaterdagmiddag, maar sinds de viering van het 100 jarig bestaan van PVO is de band met het Gilde écht aangehaald: Wij konden de grote tent gebruiken voor het  gedenkwaardige optreden van alle Soester gezelschappen die maar iets met muziek deden. Speciaal voor de gelegenheid componeerde Henk Meutgeert, bekend als dirigent/arrangeur van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, een stuk muziek voor  PVO, het Gildekorps én alle koren (met tekst van de bekende Soester Jan Visser). Ons Occasional Brass Quintet ondersteunt muzikaal bijna iedere Gildemis. Iedere keer weer met nieuwe muziek op de lessenaar, een hele opgave om dat allemaal in te studeren net na de vakantietijd. Tijdens het zogeheten "teerjaar" is  de EBK/WBAWWW ook van de partij om het dansen om de  Gildsboom te begeleiden, samen met de Soester Boerendansgroep. 

Dit jaar was er naast de ondersteuning voor de Gildemis en het optreden van de EBK op zondagmiddag nog iets extra's ingericht in de grote tent: Irma en Hettie hadden een stand ingericht met PVO promotie materiaal. Er lagen instrumenten om te proberen en er werd natuurlijk informatie verschaft aan belangstellenden over onze muziekvereniging. Ook werd natuurlijk het aanstaande concert met Cor Bakker op 8 september a.s. uitgebreid gepromoot. 

Op de volgende pagina vind u wat foto's van René van Hal, Jaap van den Broek en ondergetekende. Alle foto's van de Gildefeesten kunt u ook bekijken op de website van het gilde. 


 

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Reto internetburo
Gemeente Soest
Rabobank
Stam Renault
Catering Centraal
Vakgarage van der Pouw Kraan
De kleine Melm
Recycling Westra
Lex Verkley
Vaarderhoogt
Eemland Diervoeders
BMU Groep
Jeugd Cultuurfonds
Eemsnoer
Rotary
Reto internetburo
Gemeente Soest
Rabobank
Stam Renault
Catering Centraal
Vakgarage van der Pouw Kraan
De kleine Melm
Recycling Westra
Lex Verkley
Vaarderhoogt
Eemland Diervoeders
BMU Groep
Jeugd Cultuurfonds
Eemsnoer
Rotary

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest