Menu

Spreekbeurt Lotte Bruijn

vrijdag 07 maart 2014

Lotte Bruijn heeft op school een spreekbeurt gehouden en vond het wel leuk om er een stukje over te schrijven voor op de PVO site: 

Ik heb een spreekbeurt gehouden over ritme. Ritme in muziek. Uitgelegd dat ritme niet hetzelfde is als een maat en ook niet het zelfde als tempo. Ritme is een patroon van korte en lange noten. Aan het ritme kun je horen welke soort muziek het is. Ik heb country muziek laten horen, waarbij het ritme op de 1e en de 3e tel komt. Ook reggae muziek, waarbij het ritme op de 2e en de 4e tel komt. Allerlei ritme instrumenten laten zien. Ook vertelt over de PVO waar muziek wordt gemaakt. Dat er verschillende muziekgroepen zijn zoals de Harmonie, de Big Band Blow, Eemlander Blaaskapel en de slagwerkgroep. En dat ik zelf in het studieorkest klarinet speel. Ook in deze muziek is ritme te horen! Met de klas hebben we ook verschillende ritmes geklapt in groepjes en met de hele klas tegelijk. Op de foto hiernaast is Lotte de tweede van links.

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Catering Centraal
Lex Verkley
Jeugd Cultuurfonds
Reto internetburo
Sträter Makelaardij
Vaarderhoogt
Rabobank
Gemeente Soest
Catering Centraal
Lex Verkley
Jeugd Cultuurfonds
Reto internetburo
Sträter Makelaardij
Vaarderhoogt
Rabobank
Gemeente Soest

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest