Windhond
Avondvierdaagse
Eemconcert 1
Archief

Bekijk ons archief

Met nieuwsbrieven vanaf 1988!

Archief

Menu

Rommelmarkt 2014

zaterdag 14 juni 2014

Vrijdagochtend 13 juni om 9 uur is het in eerste instantie een grote chaos in het PVO-gebouw....dozen met van alles en nog wat komen uit alle hoeken en gaten te voorschijn. Er komen nog mensen spullen inleveren, er worden nog meer boeken en platen opgehaald, een oudere dame meldt dat zij nog een complete ongebruikte pannenset heeft en of dat iets voor de rommelmarkt is...uiteraard wordt deze pannenset nog even opgehaald.....

Ondertussen is het 11.30 uur en komt er steeds meer structuur in de chaos.....tafels staan klaar, indeling van wat waar komt is duidelijk zichtbaar en het uitpakken van al die dozen en zakken is in volle gang: Platen, kopjes, boeken, schilderijen, kerstballen, lampen, jassen, koffiezet-apparaten, campingkastjes, rokjes, hometrainers, fietsen in allerlei soorten en maten, platen, boeken, puzzels, tassen, blokken, platen en boeken, oliebollen en appelflappen, tv’s, knikkers, poppen, tafeltjes, kastjes, kettingen, oorbellen, schoenen, stoelen, ballen, paraplu’s, och jee nog meer boeken en weer platen, borden, t-shirts, pannen, kandelaars, overhemden, vaasjes, houten treinen, spelletjes ....... je kan het zo gek niet bedenken of het is aanwezig......de enige vraag die er overblijft: zijn er ook mensen die deze spulletjes willen kopen?

Zaterdagochtend 14 juni 06.50 uur....de laatste spullen worden klaargezet, nog even wat plantjes buiten neerzetten, de gang achterin leeghalen, de tent voor de oliebollen en appelflappen opbouwen....en wat gebeurt er dan: er wordt een zo goed als nieuwe elektrische fiets aan PVO geschonken voor de rommelmarkt.....daar zijn we heel blij mee!!! 

Langzaam maar zeker druppelen de hulptroepen binnen....PVO polo’s worden uitgedeeld, kistjes met wisselgeld komen te voorschijn. Het is ondertussen 8.30 uur en er staan al heel veel mensen in de rij ongeduldig te wachten achter het koord tot ze eindelijk naar binnen mogen...
nog even een laatste blik om te kijken of de kramen in orde zijn....en uiteraard iedereen veel succes en plezier toe te wensen...en dan rennen de bezoekers de gang al in om toch maar als eerste bij de kramen te kunnen kijken.

De hele dag door is het een komen en gaan van mensen: de een gaat met een mooi boek weg, de ander met een stapeltje platen of wat puzzels en blokken, die mooie pannenset vindt een nieuwe eigenaar, een aantal fietsen wordt verkocht, ook de elektrische fiets!!!!....Regelmatig komen mensen voldaan met hun aankopen de oprit aflopen en kopen dan toch ook nog wat tomatenplantjes. Vaak kunnen ze de geur van die heerlijke oliebollen en appelflappen
niet weerstaan en nemen er snel een paar mee voor thuis. 
De blokfluiters zorgen voor een gezellige muzikale noot tijdens de rommelmarkt en een groepje dames en heren geniet ondertussen zichtbaar van een kopje koffie met een oliebol/appelflap.
Vrolijke gezichten achter de kramen geven aan dat iedereen het naar zijn zin heeft, de nodige grappen zijn niet van de lucht: 1 plaat voor 1 euro en 4 platen voor 5 euro....dat is toch echt een koopje!

Vanaf 13.00 uur gaat de verkoop van plastic tasjes van start: een tasje voor 2 euro en dat mag je vullen met alles wat er in past (uitgezonderd elektronica).
Nou dat is niet tegen dovemansoren gezegd....sommige mensen gaan met meerdere gevulde tasjes de deur uit....dat ruimt lekker op en levert uiteraard ook weer wat voor de kas op.

14.30 uur ..... het wordt wat rustiger....de eerste aanhanger wordt gevuld met de grote spullen die geen belangstelling hebben gehad en die dus opgeruimd kunnen worden. Na drie keer rijden is de meeste troep weg. De boeken gaan in dozen voor het oude papier, de platen verdwijnen onder de podiumdelen, de kleding gaat in zakken naar het goede doel, oud ijzer wordt verzameld en in de loop van de week weggebracht. 
De stofzuiger komt te voorschijn, stoelen worden weer neergezet en langzamerhand wordt de zaal weer een normaal repetitielokaal. 

Blijft er nog één ding over: 
HEEL VEEL DANK aan iedereen die zich heeft ingezet voor de rommelmarkt in welke vorm en wanneer dan ook. Jullie inzet en enthousiasme heeft er een geslaagd evenement van gemaakt!

 

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Eemland Diervoeders
Stam Renault
De kleine Melm
Vakgarage van der Pouw Kraan
Catering Centraal
Jeugd Cultuurfonds
Rabobank
Rabobank [kopie]
Lex Verkley
Peters-stoffering
Jager Bokdam De Visser
Gemeente Soest
Reto internetburo
BMU Groep
Rotary
Eemsnoer
Recycling Westra
Vaarderhoogt
Eemland Diervoeders
Stam Renault
De kleine Melm
Vakgarage van der Pouw Kraan
Catering Centraal
Jeugd Cultuurfonds
Rabobank
Rabobank [kopie]
Lex Verkley
Peters-stoffering
Jager Bokdam De Visser
Gemeente Soest
Reto internetburo
BMU Groep
Rotary
Eemsnoer
Recycling Westra
Vaarderhoogt

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest