Windhond
Avondvierdaagse
Eemconcert 1
Archief

Bekijk ons archief

Met nieuwsbrieven vanaf 1988!

Archief

Menu

Geslaagd nieuwjaarsconcert met solist Henk Meutgeert

zaterdag 31 januari 2015

Op zaterdag 31 januari 2015 gaf onze muziekvereniging in het Hilton Royal Parc te Soestduinen een concert, met als ondertitel: "A tribute to Gershwin", wat onze dirigent, Peter Rieken, na afloop als volgt typeerde: "We kunnen terugkijken op een geslaagd concert met wat ik het best kan omschrijven als een feestelijke sfeer. Het speel- en zingplezier straalde ervan af. Bedankt voor de inzet, concentratie, muzikaliteit en natuurlijk het stralen! " 

Afwisselend brachten harmonieorkest, slagwerkgroep en het PVOcaal koor nummers ten gehore uit de tijd van de grote Amerikaanse componist George Gershwin, vóór de pauze afgesloten door een uitvoering van de Rhapsody in Blue van de Soester Henk Meutgeert op de vleugel begeleid door het harmonie-orkest van PVO. Tijdens het inleidende praatje wat Jean Heijl, de presentator van de avond, met Henk hield, merkte Jean op dat er helemaal geen bladmuziek op de lessenaar stond. Henk merkte droogjes op dat die bladmuziek maar ballast was. Hij had het gehele nummer (18 minuten lang!) in zijn hoofd zitten! Dat dit nummer er bij zowel Henk als het orkest er goed inzat, bleek na afloop: een staande ovatie van het voltallige publiek! 

Het koor PVOcaal, nu inmiddels bijna twee jaar aan het zingen, was heel mooi gegroeid tot een goed samenhangend geheel.  Alle stemmen, van bas tot sopraan, waren evenwichtig aanwezig, wat een mooie volle klank gaf.    

Ook de slagwerkgroep van PVO mocht er wezen, met strakke ritmes, heel constant en overtuigend  gespeeld. Hier was ook maanden oefenen aan vooraf gegaan. Dat was heel goed te horen. 

Tot slot, na de toespraak van de voorzitter, die traditie getrouw iedereen bedankte voor de medewerking aan dit concert, was de "Jackson 5 medley" aan de beurt. Omdat PVO de dirigentencompetitie genaamd: Meastro gaat organiseren (zie het artikel elders op deze site) namen eerst Ouderman (voorzitter) Kees Wantenaar van het Groot Gaesbeeker Gilde en daarna de wethouder van Kunst en Cultuur Peter van der Torre het dirigentenstokje van dirigent Peter Rieken over. Dit tot grote hilariteit in de zaal, want dirigeren is nog zo makkelijk niet !  

PVO kan terugkijken op wéér een geslaagd nieuwjaarsconcert!  

 

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Catering Centraal
Vakgarage van der Pouw Kraan
De kleine Melm
Recycling Westra
Jager Bokdam De Visser
Lex Verkley
Vaarderhoogt
Rabobank
Rabobank [kopie]
Eemland Diervoeders
Reto internetburo
Rotary
Gemeente Soest
Stam Renault
Peters-stoffering
Eemsnoer
Jeugd Cultuurfonds
BMU Groep
Catering Centraal
Vakgarage van der Pouw Kraan
De kleine Melm
Recycling Westra
Jager Bokdam De Visser
Lex Verkley
Vaarderhoogt
Rabobank
Rabobank [kopie]
Eemland Diervoeders
Reto internetburo
Rotary
Gemeente Soest
Stam Renault
Peters-stoffering
Eemsnoer
Jeugd Cultuurfonds
BMU Groep

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest