Windhond
Avondvierdaagse
Eemconcert 1
Archief

Bekijk ons archief

Met nieuwsbrieven vanaf 1988!

Archief

Menu

Sinterklaas bij u thuis 2015

zaterdag 28 november 2015

De PVO Sinterklaas is dit jaar weer langs een 10 (!) tal huizen geweest, samen met zijn gevolg van 2 Zwarte Pieten en de "Muziek". Leuk om te weten is dat deze PVO Sint dit nu alweer 27 jaar doet en dit áltijd zonder kosten voor de leden van PVO heeft kunnen doen. Sint had van te voren aangegeven dat hij volgende jaren de kinderen van een andere muziekvereniging blij moet maken en dat hij daarom niet meer bij de kinderen van "onze" vereniging langs kan komen. De Sint is ook zó druk deze dagen, hij moet daarom een keuze maken. Daarom was het extra leuk dat de mensen deze keer iets extra's bijdroegen: een financiele bijdrage, miniatuur- Sint en -Pieten, een Sint van speculaas en chocola, harde worst voor bij de borrel, en heuse slagroomtaart mét foto van Sint en Pieten én nog een lekker likeurtje met slagroom voor het toetje.

Om een beetje in de keuken te kijken van wat zo'n Sint bezoek nu inhoudt, heeft Harrie Herfst een filmpje gemaakt van het optreden van "De Muziek", filmpje staat op volgende pagina. 

Als je lid bent van een muziekvereniging dan is het natuurlijk de normaalste zaak van de wereld dat áls de Sint bij je thuis op bezoek komt, je dan aan Sint laat horen wat je allemaal kunt. Dit jaar had Stefan Reulen op de piano een best pittig stuk voorbereid: De Bohemian Rhapsody van Queen (zie het filmpje op de volgende pagina), en ook Jurre van der Molen, 9 jaar oud, speelt al een hele (!) maand trompet en liet dat met zijn neef Koen dus ook gewoon horen (daar is óók een filmpje van) !  Bijzonder is dat zowel Stefan als Jurre geen lid zijn van PVO, maar wat niet is, kan zeker nog komen.  Verder las Donata van Asselt nog een leuk gedicht voor en had haar moeder voor de Sint en Pieten leuke miniatuurtjes van Sint en Piet gekocht (dit staat  óók op film).   

Opvallend ook deze keer was dat de kindjes die vorig jaar met de handen over de oren zaten vanwege "de Muziek" er dit jaar geen probleem mee hadden, én dat sommige kinderen "gewoon" bij Sinterklaas op schoot komen en honderduit praatten, terwijl andere kinderen er helemaal niets van moeten hebben. Dat alles is allemaal vastgelegd op de gevoelige plaat en kunt u op de volgende pagina bewonderen. 

Niet vergeten om te vermelden dat wij na terugkomst in ons gebouw als aperitief van de worst hebben genoten (Mineke en Hans), de gourmet écht héél erg lekker was (Cindy, Erica en Cees), we heerlijk gedronken hebben van de likeur met slagroom (Eric en Irma) én we de giga slagroomtaart aardig hebben op zitten peuzelen (Marcel en Monique). Ook hebben we allemaal ons thuisfront kunnen verblijden met een mooie pop van speculaas met chocolade Sint (moeder van Donata van Asselt).

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

BMU Groep
Gemeente Soest
Jeugd Cultuurfonds
Eemland Diervoeders
Lex Verkley
Rotary
Rabobank [kopie]
Vakgarage van der Pouw Kraan
Recycling Westra
Catering Centraal
De kleine Melm
Reto internetburo
Jager Bokdam De Visser
Stam Renault
Rabobank
Vaarderhoogt
Eemsnoer
Peters-stoffering
BMU Groep
Gemeente Soest
Jeugd Cultuurfonds
Eemland Diervoeders
Lex Verkley
Rotary
Rabobank [kopie]
Vakgarage van der Pouw Kraan
Recycling Westra
Catering Centraal
De kleine Melm
Reto internetburo
Jager Bokdam De Visser
Stam Renault
Rabobank
Vaarderhoogt
Eemsnoer
Peters-stoffering

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest