Menu

Muziek maak je zelf 2016

maandag 04 april 2016

In januari  startte  muziekvereniging PVO met de cursus: ‘Muziek maak je zelf’. Kinderen uit groep 6,7 of 8 konden zich hiervoor opgeven. Op donderdagmiddag na schooltijd kregen zij les in het PVO gebouw door professionele leerkrachten. Acht kinderen maakten in 10 lessen kennis met algemeen muziekonderwijs en met verschillende instrumenten van blokfluit, klarinet, dwarsfluit, saxofoon en trompet tot groot koper (schuiftrombone, bariton) en slagwerk.

Op maandag 4 april gaven zij in het PVO gebouw een afsluitend concertje waarbij zij op het instrument van hun keuze meespeelden met het studieorkest en de blokfluitgroep van PVO. Tijdens het concert, met trotse (groot)ouders in het publiek, gaf dirigent Peter Rieken nog wat persoonlijke aanwijzingen aan de debutanten.

Op het programma stond: Tom Dooley en Pick a bale of cotton. Daarnaast speelden het studieorkest en de blokfluitgroep Beyond the sea en Edelweiss. Bij deze laatste mochten de projectleerlingen ook nog wat noten meeblazen en -slaan.

Hopelijk zijn de kinderen zo enthousiast geworden dat zij ook muziek willen gaan maken. In september start er weer een cursus: ‘Muziek maak je zelf’. Voor informatie of opgeven kan men een mail sturen naar secretaris@pvosoest.nl. Kosten zijn € 75,- voor 10 lessen, inclusief een blokfluit. Overigens is er op 15 april om 20.00 uur nog een concertje in het PVO gebouw i.s.m. de Bachschool.

 

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Rotary
BMU Groep
Gemeente Soest
Vaarderhoogt
Catering Centraal
Jeugd Cultuurfonds
Lex Verkley
Reto internetburo
Vakgarage van der Pouw Kraan
Stam Renault
Eemland Diervoeders
Rabobank
Eemsnoer
De kleine Melm
Recycling Westra
Rotary
BMU Groep
Gemeente Soest
Vaarderhoogt
Catering Centraal
Jeugd Cultuurfonds
Lex Verkley
Reto internetburo
Vakgarage van der Pouw Kraan
Stam Renault
Eemland Diervoeders
Rabobank
Eemsnoer
De kleine Melm
Recycling Westra

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest