Menu

In memoriam: Joop Oversteegen

woensdag 05 april 2023

Op woensdag 5 april 2023 bereikte ons het trieste bericht dat (ome) Joop Oversteegen op 89-jarige leeftijd is overleden. Joop was bijna 78 jaar lid van PVO!

Wat Joop voor PVO heeft betekend is niet in een paar zinnen op te schrijven. Zo was hij oprichter van de Eemlander Blaaskapel, en Big Band Blow, gaf klarinet- en saxofoonles, stond jarenlang voor de drumband (gaf ook trommel- en paukenles) en was ook jaren actief als bestuurslid van PVO.

In 2006 werd hij voor deze verdiensten (en o.a. ook voor zijn inzet voor het Gildekorps van het Groot Gaesbeeker Gilde) gehuldigd en onderscheiden met een koninklijke onderscheiding; lid in de orde van Oranje Nassau.

In 2020, om precies te zijn op 5 mei, was Joop 75 jaar lid van PVO, een bijzondere mijlpaal. Tijdens het bevrijdingsconcert in 2020 werd daar aandacht aan besteed en een aubade aan het Hazepad was meer dan verdiend.

De laatste paar jaar ging het (bas)klarinet spelen wat lastiger vanwege wat gebrek aan lucht. Enige tijd heeft Joop nog wel achter het orkest gestaan op de pauken, tot dat vele staan toch ook wat teveel werd. Op de nieuwjaarsreceptie van januari jl. gaf Joop nog aan dat hoewel het spelen niet meer ging, hij best nog les kon geven!

We zullen Joop als muzikant en echte PVO’er, maar vooral als mens met zijn lach en bijzondere humor zeer gaan missen. We wensen familie, vrienden en alle andere naasten veel sterkte de komende tijd.

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Catering Centraal
Sträter Makelaardij
Reto internetburo
Gemeente Soest
Vaarderhoogt
Rabobank
Jeugd Cultuurfonds
Lex Verkley
Catering Centraal
Sträter Makelaardij
Reto internetburo
Gemeente Soest
Vaarderhoogt
Rabobank
Jeugd Cultuurfonds
Lex Verkley

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest