Menu

De vorderingen van het Nieuw Talent Orkest

vrijdag 09 december 2022

Op 14 oktober was de tweede repetitie van het Nieuw Talent Orkest. Wat een sfeer en enthousiasme! Voor sommige was het nog even lastig om de juiste noten te vinden, maar uiteindelijk konden we aan het eind van de avond al 2 liedjes spelen. Oefening baart kunst. Volgende week weer verder met dit avontuur.

Tijdens de 5e repetitie op vrijdag 4 november zijn de vorderingen al goed hoorbaar. De nieuwe talenten kunnen al hele liedjes spelen met de tot nu geleerde 5 noten. Daar kwamen vanavond in de nieuwe stukjes weer 2 of soms 3 nieuwe noten bij. Dat is dan weer even lastig en nog even zoeken naar de juiste grepen. En de juiste ademhaling wordt ook belangrijk als je langere stukken achter elkaar moet spelen. Genoeg nieuwe dingen om thuis verder te oefenen dus.

Op vrijdag 11 november stond het meerstemmig spelen centraal. Met alle muzikanten werden 1e, 2e en soms 3e stem partijen gespeeld en dat klonk al heel goed met alle tot nu toe geleerde noten. Sommige muzikanten kregen zelfs een kleine solo om te spelen. Elke week horen we het stapjes vooruit gaan. En het enthousiasme blijft!

Op 18 november wordt het samenspelen steeds leuker en wordt er ook in canon gespeeld. Ook wordt steeds beter gelet op de ademhaling en de dynamiek (sterker en zachter spelen). Bij de lange stukken wordt ook het uithoudingsvermogen op de proef gesteld. Nog een paar weken en dan zijn we klaar voor het slotconcert.

Alweer 8 repetities gehad . Wat gaat het snel en wat gaat het goed. We zijn steeds meer bezig met meerstemmige muziek. De massa van klanken maakt het spelen zo des te leuker. Vandaag een nieuw stuk erbij: Blazersschool. Dit leuke 3-delige werk gaan we tijdens het eindconcert spelen met enkele hulpmuzikanten die de begeleiding gaan spelen. Het Nieuw Talent Orkest natuurlijk in de hoofdrol!

Op vrijdagavond 2 december was de PVO zaal een beetje anders dan anders ingericht. Voor het eerst met het NTO orkest in de concertopstelling. Dat was even wennen, want ineens klonken de instrumenten achter of voor toch even iets anders dan voorheen. Na een paar opwarmstukjes klonken de meerstemmige stukken weer geweldig. Deze keer ook een opname vanuit de achterhoede, de slagwerksectie doet het ook fantastisch. Nog een weekje oefenen en dan zijn we er klaar voor.

De laatste en generale repetitie voor het eindconcert op vrijdagavond 9 september zit er al weer op en de nieuwe talenten zijn er helemaal klaar voor om hun eerste concert te geven! Wat is er veel geleerd in slechts 10 weken tijd. Echt heel leuk om te zien hoe je vanaf nul begint op een nieuw instrument en zo stapsgewijs leert spelen in een groot orkest. Complimenten aan alle deelnemers! Voor velen krijgt jullie nieuwe hobby een vervolg bij onze muziekvereniging, dus we gaan nog meer van julllie zien en horen. Maar eerst het eindconcert vanavond in het Griftland College. Iedereen die wil komen luisteren is van harte welkom vanaf 19:30 uur en om 20:00 uur beginnen we met het concert.


 

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Rabobank
Reto internetburo
Lex Verkley
Sträter Makelaardij
Jeugd Cultuurfonds
Catering Centraal
Gemeente Soest
Vaarderhoogt
Rabobank
Reto internetburo
Lex Verkley
Sträter Makelaardij
Jeugd Cultuurfonds
Catering Centraal
Gemeente Soest
Vaarderhoogt

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest