Windhond
Avondvierdaagse
Eemconcert 1
Archief

Bekijk ons archief

Met nieuwsbrieven vanaf 1988!

Archief

Menu

BBB bij Cultuur Herstart Festival

zondag 26 september 2021

Op zondag 26 september mag de Big Band Blow voor het eerst sinds anderhalf jaar weer eens een optreden verzorgen tijdens het Cultuur Herstart Festival. We mochten in het prachtige openluchttheater Cabrio spelen, wat natuurlijk een fantastische locatie is op deze zonnige zondag. Om half 12 zat iedereen klaar om de instrumenten warm te spelen voor een driedelig programma van heerlijke muziek. Vanaf 12:00 uur gingen we officieel van start met "Basic Basie". Daarna werd het ene na het andere stuk op geweldige wijze aangekondigd door onze dirigent Elwin. De sfeer kwam er goed in. Na "Pennsylvania 65000" waren we toe aan de eerste break. Het volgende uur werd gevuld met oud-Hollandse meezingers van de Eemmeerminnen onder leiding van onze Big Band pianist Harrie Herfst. De Big Band speelde afsluitend van hun eerste set met de Eemmeerminnen het speciaal gearrangeerde "If I Tell You", vertaald naar een Nederlandse versie "Lieve schat". Daarna vervolgde de Big Band met "In the Mood". Voor deze gelegenheid was Koen van der Molen onze special guest, die een aantal nummers op fantastische wijze mee ging zingen, onder andere "Come fly with me" en "My way". Na onze tweede pauze, waarin de Eemmeerminnen weer hun Hollandse liederen ten gehore brachten, vervolgden wij, na nogmaals "Lieve schat", met onze derde en laatste set. Met "Caravan" en "I heard it through the grapevine" kwam de sfeer er weer lekker in. Met "You and me" werd het publiek mee opgezweept op het ritme van de muziek mee te zwaaien. Nog een paar mooie stukken met zanger Koen van der Molen, waaronder de prachtige ballad "If I never sing another song" maakten van deze middag een fantastisch en zeer geslaagd optreden.

Ook werd afscheid genomen van Rob Beerten. Hij was "toevallig" aanwezig tussen het publiek. Rob heeft onze BBB bibliotheek compleet gedigitaliseerd en heeft zeer verdienstelijk meegespeeld op de tenorsax in onze Big Band. Onder overhandiging van een lekker pakket biertjes werd Rob door dirigent Elwin van der Molen bedankt voor zijn inzet. 

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

De kleine Melm
Reto internetburo
Rotary
Peters-stoffering
Catering Centraal
BMU Groep
Vaarderhoogt
Eemsnoer
Vakgarage van der Pouw Kraan
Rabobank
Gemeente Soest
Jager Bokdam De Visser
Eemland Diervoeders
Stam Renault
Jeugd Cultuurfonds
Lex Verkley
Recycling Westra
Rabobank [kopie]
De kleine Melm
Reto internetburo
Rotary
Peters-stoffering
Catering Centraal
BMU Groep
Vaarderhoogt
Eemsnoer
Vakgarage van der Pouw Kraan
Rabobank
Gemeente Soest
Jager Bokdam De Visser
Eemland Diervoeders
Stam Renault
Jeugd Cultuurfonds
Lex Verkley
Recycling Westra
Rabobank [kopie]

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest