Menu

Studieorkest weer opgestart

maandag 28 september 2020

Ons studieorkest voor beginnende muzikanten die al een paar noten kunnen lezen en spelen op hun instrument is weer begonnen met de repetities. Iedere maandagavond van 19:00 tot ongeveer 19:45 wordt er gereperteerd.   
Van de 9 nieuwe aanmeldingen zijn er maandagavond 28 September 6 begonnen: Thijmen op trombone, Janneke en Thomas op de trompet, Elianne op de blokfluit, Jelte op de drums en Esther op de dwarsfluit.  Natuurlijk was er ondersteuning vanuit het "grote" orkest door Jurre, Adri en Hettie, Marjan, Lisette en Nelleke.  

De dirigent, Peter Rieken, heeft speciaal voor het studieorkest nummers gecomponeerd waarbij gelet is op samenspel, klank en ritme. Ook word geleerd hoe een dirigent aangeeft wanneer er begonnen moet worden met spelen en wanneer een ieder moet stoppen met spelen. 

Een verrassing voor velen zal Esther zijn, zij speelt al heel lang op de alt-saxofoon in het harmonieorkest, de dweilkapel en de Eemlander Blaaskapel. Ze vond het leuk om eens een ander instrument te proberen, iets totaal anders: de dwarsfluit. De sax produceert geluid door een dun houten rietje, de dwarsfluit door met je mond schuin in een rond gat te blazen. Een héél andere techniek en lang niet makkelijk! Succes Esther !  

Tussen alle nieuwkomers en oud-gedienden zat nóg een bekend gezicht: Jacomien op de trompet.  Al een paar jaar lid van PVO en ze is natuurlijk heel blij dat er weer gezamenlijk muziek gemaakt wordt. 

Ook leuk om te vermelden is dat de muzikale familie van der Molen bijna compleet deelneemt aan PVO: Vader Fred op de bas, bariton en trombone, moeder Cindy op de tenorsax, zoon Jurre op de trompet en zoon Thijmen op de trombone. Alleen zoon Sieb is nog ietwat te jong om mee te doen, maar hij zal zeker geinfecteerd worden door het (aanstekelijke en onschuldige) PVO-virus van zijn mede-familieleden.   

 

 

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Eemsnoer
Stam Renault
Vakgarage van der Pouw Kraan
Reto internetburo
Recycling Westra
Lex Verkley
Jeugd Cultuurfonds
Eemland Diervoeders
Rotary
Rabobank
Vaarderhoogt
BMU Groep
Catering Centraal
De kleine Melm
Gemeente Soest
Eemsnoer
Stam Renault
Vakgarage van der Pouw Kraan
Reto internetburo
Recycling Westra
Lex Verkley
Jeugd Cultuurfonds
Eemland Diervoeders
Rotary
Rabobank
Vaarderhoogt
BMU Groep
Catering Centraal
De kleine Melm
Gemeente Soest

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest