Windhond
Avondvierdaagse
Eemconcert 1
Archief

Bekijk ons archief

Met nieuwsbrieven vanaf 1988!

Archief

Menu

Werkzaamheden in PVO-gebouw bijna afgerond

zaterdag 06 juni 2020

Wat is dat nu voor een trap zal iedereen zich afvragen! Nou dat is de trap, nu compleet vernieuwd, die je vanaf de zaal van het PVO-gebouw naar het erboven gelegen opslaghok brengt. Het is een deel van het uitgebreide renovatie project van Leo en Adri Verlaan, Werner Bakker en Ruben Smeets. Om geluidsoverlast naar de buren te voorkomen is de wand aan de rechterzijde van het gebouw compleet gerenoveerd. Dit was écht een mega-klus!  De wand is maar liefst 17 meter lang en 5,8 meter hoog. Éérst is alles eraf gehaald: de spiegels (waren overigens loodzwaar) en alle uitstekende delen. Vervolgens is er 10 cm acoustische isolatie aangebracht na 2 tot 3 cm vrije ruimte tot de muur. Daarbovenop 2 cm underlayment, 12,5 mm gips en 12 mm MDF lambrizering.  Langs de koof (die overigens is voorzien van een prachtige rij inbouw-spots) is ruimte voor kabels, die dan door het trapgat naar het opslaghok geleid kunnen worden. Op de foto van het trapgat zie je een plank die rechtopstaat, deze kan neergehaald worden en zo kun je makkelijker de kabels doortrekken naar het opslaghok. Ruben Smeets heeft zich met zijn las-apparatuur uitgeleefd op de opslagruimtes en keurige opslagvakken gelast voor de trommels van de slagwerk-groep en de spullen van de BBB.  Óók heeft Ruben van het Griftland College de daar afgeschreven digiborden overgenomen. Deze zijn keurig in de zaal opgehangen en kunnen gebruikt worden voor presentaties e.d. Op de foto's zie je ook wat stukjes tape op de grond geplakt. Deze zijn op een afstand van 2 meter tot elkaar geplaatst en geven de plek aan waar 20 muzikanten kunnen zitten als de regels voor het musiceren in ons gebouw het in de toekomst gaan toelaten.   

Door de corona crisis zijn er totaal geen activiteiten in het gebouw en konden alle gereedschappen e.d. lekker blijven staan. Al met al is er sinds 3 april heel wat werk verzet door deze 4 heren.  

Adri, Leo, Werner en Ruben: Bedankt ! 

 

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Vaarderhoogt
Rotary
Lex Verkley
Jeugd Cultuurfonds
Peters-stoffering
Stam Renault
Recycling Westra
Eemsnoer
Gemeente Soest
Reto internetburo
BMU Groep
Eemland Diervoeders
Rabobank [kopie]
Vakgarage van der Pouw Kraan
Jager Bokdam De Visser
Rabobank
De kleine Melm
Catering Centraal
Vaarderhoogt
Rotary
Lex Verkley
Jeugd Cultuurfonds
Peters-stoffering
Stam Renault
Recycling Westra
Eemsnoer
Gemeente Soest
Reto internetburo
BMU Groep
Eemland Diervoeders
Rabobank [kopie]
Vakgarage van der Pouw Kraan
Jager Bokdam De Visser
Rabobank
De kleine Melm
Catering Centraal

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest