Menu

EBK bij A Christmas Carol en Herderstocht

zaterdag 14 december 2019

Wat een meevaller op deze decemberochtend, de dag begon met een vrolijke, zonnige kerstmarkt in Winkelcentrum Soest-Zuid. De Eemlander Blaaskapel was een van de deelnemende sfeerverhogende muziekgroepen, en er stond een (kleine) tent om in op te treden. Iedereen speelde (en zong) uiteraard Kerstliederen. Er was, mede dankzij het goede weer, aardig wat publiek op de been. Tijdens het optreden van de EBK kwamen langzamerhand de spelers van de Jachthoorngroep Eemland aangelopen. Adri Verlaan kondigde hen aan, en vermeldde dat zij volgend jaar in Soest met het Nederlands Kampioenschap Jachthoornblazen meedoen, dat plaats zal vinden op 16 mei 2020 bij boerderij Het Gagelgat. Samen met de EBK werd de door Adri gecomponeerde Pijnenburgfanfare gespeeld. Dit stuk is ook een dankbetuiging aan Landgoed Pijnenburg, omdat de Jachthoornblazers daar gebruik mogen maken van een ruimte om te oefenen. Heel leuke finale/intro voor de beide Kapellen.

 

Meer foto’s van A Christmas Carol, zie het album van Jaap van de Broek

Hoe anders werd de middag! Het ging heel hard en koud regenen. Voor de EBK was er nog het vooruitzicht van een lang avondoptreden in Openluchttheater Cabrio. Om 17:00 uur was iedereen weer present in het bos. Het zag er heel gezellig uit met de paden verlicht, warme catering en een muziektent die de EBK deelde met het dameskoor van Harrie Herfst, de Eemmeerminnen.  En bovendien werd het gelukkig droog!  De sfeer zat er meteen in. Het koor zong bij veel kerstliederen mee met de EBK en om de beurt kon een van de muziekgroepen pauze houden. Er was regelmatig publiek en soms werd er door de kleintjes gedanst!  Toen iedereen bijna vernikkeld was, zo rond 21:00 uur, was het klaar en genoeg. Toch een mooie Kerstviering!

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Gemeente Soest
Reto internetburo
Vaarderhoogt
Sträter Makelaardij
Rabobank
Jeugd Cultuurfonds
Catering Centraal
Lex Verkley
Gemeente Soest
Reto internetburo
Vaarderhoogt
Sträter Makelaardij
Rabobank
Jeugd Cultuurfonds
Catering Centraal
Lex Verkley

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest