Windhond
Avondvierdaagse
Eemconcert 1
Archief

Bekijk ons archief

Met nieuwsbrieven vanaf 1988!

Archief

Menu

EBK in Austerlitz

zondag 15 september 2019

In een zonnig Austerlitz was het een gezellig muzikaal feest met diverse dweilorkesten en helaas maar 1 blaaskapel, de Eemlander Blaaskapel uit Soest. Onder de overkapping op het dorpsplein hebben we het publiek getrakteerd op heerlijke egerländer muziek. Een paar stukken werden door een tweemans jury beoordeeld (zie onderstaand juryrapport), maar aangezien wij de enige blaaskapel in onze categorie waren, stond de eerste prijs al vast. Het optreden werd afgesloten met de Südböhmische Polka en daarna konden we genieten van een lekker verkoelend drankje aan de bar. Het was gezellig met zoveel muzikanten op het plein, zie bijgaande filmpjes voor een impressie. Ons oudste lid Joop Oversteegen, vandaag invaller op het slagwerk, was trots om de eerste prijs in ontvangst te mogen nemen.

Verslag 29ste Blaasfestival Austerlitz op 15 september 2019

Aanwezig:Es Klarinet: Marjan de Goede/ Bes Klarinet:  Marcel Reulen, Rob Beerten / Alt Sax: Esther Bakker, Hanneke Hoogendoorn en Rozemarijn v.d. Molen/ Bariton: Piet Rademaker, Fred v.d. Molen en Ate Hooft / Trompet: Raymond Roeten, Adri Verlaan / Bugel: Leo Verlaan en Ans Daams / Hoorn: Riekje van Tricht /Es Bas: Nelleke v.d. Eijken, Bes Bas: Jan de Jong en Cor Stoltenkamp / Slagwerk: Joop Oversteegen

Rapport Ein Halbes Jahrhundert, Very Rickenbacher,

Arr. Franz Watz

Bert Willemsen Astrid Gorter
Klankverhouding – Zuiverheid 8 8
Repertoirekeuze 8 8
Muzikaliteit 8,5 8
Opvatting Orkestleider 8 8

 

Opmerking Bert Willemsen:

Fijn dat jullie er weer bij zijn! Mooie nuances in dynamiek en speelmanieren, erg fijn! De balans is goed en het geheel mooi afgewerkt. (mooie balans in klarinetten).  Het repertoire is leuk en afwisselend. Prima dus! A; met al zeer verzorgd, dank jullie wel!

Ein halbes Jahrhundert:

Mooie polka! Een zeer goed begin. 5 maten voor 1 denk om de balans, verder mooi van klank. Opmaat voor 2 mag nog uniformer( binding op de eerste twee 16de !) Trio: Erg mooi. In de balans mogen de klarinetten op 4 iets meer, of de rest iets minder. 6 en 7: Mooie klank en speelmanier. 9 met opmaat, het forte mag iets uitbundiger. Zeer goed verzorgd en afgewerkt! Dank jullie wel!

Opmerking Astrid Gorter:

Een mooie kapel met een mooie ronde klank. Zeer verzorgd spel waarbij de frasering opvalt. Mooie opbouw en fraaie afbouw waardoor je als toehoorder meegenomen wordt. Wat me erg opvalt is de liefde voor het genre. Het spat er vanaf! Nice!

Ein halbes Jahrhundert:

Slechts kleine detais die een tikje aandacht kunnen krijgen. Bijv. maat 10 klarinetten: eindig de laatste achtste mooi af, was nu iets afgebeten. Verder hoorde ik een verzorgde articulatie. Mooie zuiverheid in het Trio. 9 mooi in balans. Zorgvuldig slagwerk Netjes. Fijne uitvoering. Vergeet niet naast het zo goed mogelijk uitvoeren van de partituur ook muziek te maken met plezier! Ga zo door! Ik wens jullie veel muziekplezier in de toekomst!

Opmerking Adri:

Helaas waren wij dit keer de enige groep in onze categorie. Wij behaalden met ons optreden een totaal van 64.5 punten wat goed was voor een eerste prijs. Joop Oversteegen en Rob Beerten, bedankt voor jullie muzikale ondersteuning in deze invalbeurt. Een prachtig juryrapport. Gefeliciteerd allemaal!

Programma Austerlitz  15 september 2019

1. Heute ist dein Geburtstag​- Karel Vacek / Franz Bummerl

2. Löhlbacher Musikantenpolka​- Marco Beyer, Arr. Timo Dellweg

3. Ein halbesjahrhundert​- Very Rickenbacher, Arr. Franz Watz

4. Der Weg Zurück​- Ernst Mosch / Frank Pleyer

5. Heidrun Polka​- Franz Warz

6. Von Freund zu Freund​- Martin Scharnagl

7. Jubiläumsklänge​- Peter Schad

8. Maxglaner Zigeunermarsch​- Christof Zellhofer

9. Wir Musikanten​- Kurt Gäble

10. Südböhmische Polka​- Ladislav Kubes, Arr. Franz Bummerl

Ruim voldoende voor 40 minuten speeltijd. No. 8 in het programma “Maxglaner Zigeunermarsch” hebben we moeten overslaan. Komt volgende keer aan bod!

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Vaarderhoogt
Reto internetburo
Rotary
Vakgarage van der Pouw Kraan
Recycling Westra
Rabobank
Stam Renault
De kleine Melm
Gemeente Soest
Jeugd Cultuurfonds
Rabobank [kopie]
Peters-stoffering
Eemsnoer
Catering Centraal
BMU Groep
Jager Bokdam De Visser
Lex Verkley
Eemland Diervoeders
Vaarderhoogt
Reto internetburo
Rotary
Vakgarage van der Pouw Kraan
Recycling Westra
Rabobank
Stam Renault
De kleine Melm
Gemeente Soest
Jeugd Cultuurfonds
Rabobank [kopie]
Peters-stoffering
Eemsnoer
Catering Centraal
BMU Groep
Jager Bokdam De Visser
Lex Verkley
Eemland Diervoeders

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest