Menu

MCEB Motorweekend België 2019

zondag 08 september 2019

16 PVO-ers gingen donderdag 5 september al redelijk vroeg op pad naar het plaatsje Deidenberg in Belgie, naar camping “Oos Heem”, waar vier sta-caravans gehuurd waren.  Irma en Hettie, zoals gebruikelijk, met de auto van LeoV, met een aanhanger volgeladen met partytent, skottelbraaien, gasflessen, bier, wijn, fris, borrel garnituur, etc, etc. Fred en Cindy gingen met hun eigen auto omdat Fred door een blessure aan zijn hand geen motor mocht rijden, en de rest op de motor: Adri, LeoV en Marijke, Piet en Riekje, Esther en Werner, Willem, Jan, webmasters Ans en LeoS, en voor het eerst: onze bassist van de EBK, Cor.

Op de twee hele dagen dat we kunnen rijden op motor proberen de route planners, Adri en Fred, zoveel mogelijk natuur, leuke plaatsjes en bezienswaardigheden te bezoeken. Op vrijdag troffen we het met het weer, een prachtig zonnetje en heerlijke temperatuur zorgden voor een aangename motorrit. Clervaux in Luxemburg was onze eerste bestemming, een lekker bakkie koffie met uitzicht op het plaatsje was onze beloning. Daarna ging het verder via allerlei mooie binnenwegen naar een mooi uitzichtspunt over de rivier de Semois in de buurt van de plaats Bouillon. Het was daarna een lange weg terug naar onze camping waar we ons moe maar voldaan het bier en de wijn lieten smaken. 

De tweede toerdag ging richting Duitsland. Het weer was een stuk minder goed dan de dag ervoor, maar het bleef redelijk droog in de ochtend. In Hillesheim bezochten we “Das Kriminalhaus” een leuk café met allerlei “criminele” attributen, zie de foto’s. Via allerlei binnenweggetjes ging het naar het Pulvermaar, een mooi vulkaanmeertje, waar we onze lunch gebruikten uit de kofferbak van de auto van Fred en Cindy. Reisleider Adri had allerlei wetenswaardigheden opgezocht over de Vulkaaneifel. Zo bezochten we het plaatsje Strohn, waar een “lava bom” ligt met een doorsnede van 5 meter en een gewicht van 120 ton. Klik hier voor meer info. En daarna begon de regen: op een gegeven moment zag Adri langs de kant van de weg een bushokje, hij aarzelde geen moment en parkeerde zijn motor. Binnen een minuut zat het bushokje vol met motorrijders en begon het écht te regenen, zie het filmpje. We besloten om rechtsreeks naar de camping terug te rijden. Het zou een uurtje duren, maar op een gegeven moment wist de TomTom van Adri het niet meer, en gingen we via een andere (langere) route terug. Drijfnat en koud kwamen we aan op de camping. Op deze laatste avond gingen we lekker uit eten op de camping, waarna we in onze partytent de avond afsloten met een lekker drankje.

En zo kwam al gauw een einde aan weer een bijzonder motor weekend. Na het opruimen van de partytent namen we afscheid van Hettie en Irma, die met de auto van LeoV naar Soest afreisden. Fred en Cindy reden in de auto voorop naar een koffietent in de buurt van Vaals in Limburg. Na de koffie, met een lekkere wafel, namen we afscheid van Fred en Cindy en zochten de resterende motorrijders hun (snel)weg naar Soest.

 

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Eemland Diervoeders
Vaarderhoogt
Rabobank
Reto internetburo
Lex Verkley
Rotary
Jeugd Cultuurfonds
Catering Centraal
BMU Groep
Stam Renault
Eemsnoer
Recycling Westra
Vakgarage van der Pouw Kraan
De kleine Melm
Gemeente Soest
Eemland Diervoeders
Vaarderhoogt
Rabobank
Reto internetburo
Lex Verkley
Rotary
Jeugd Cultuurfonds
Catering Centraal
BMU Groep
Stam Renault
Eemsnoer
Recycling Westra
Vakgarage van der Pouw Kraan
De kleine Melm
Gemeente Soest

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest