Menu

Voorjaarsconcert in de Wilhelminakerk 2019

zaterdag 09 maart 2019

Na veel voorbereiding vond zaterdag 9 maart het voorjaarsconcert plaats door de Slagwerkgroep, de Soester Diamonds, PVOcaal, het Studieorkest en de Harmonie. Onder de genodigden bevond zich burgemeester Metz, die kort het woord nam en zich gelukkig prees bij deze bijzondere 120-ste verjaardag van PVO aanwezig te mogen zijn.

Vanaf 19.30 uur speelde de slagwerkgroep bij de ingang van de zaal. Dit vormde een feestelijke intro van het concert. De volle zaal moest nog even geduld hebben, omdat de techniek nog niet helemaal voltooid was. Daarna volgde een zeer afwisselend muziekprogramma met op de witte achtergrond van het fraai aangeklede podium een fotopresentatie over (delen van) de geschiedenis van PVO.

De voorzitter opent en verder vertelt Agnes een en ander over de gezongen en gespeelde muziek. Afwisselend spelen en zingen voor de pauze het Studieorkest (met o.a. Donna Donna), de Harmonie (met Nena en Dubbel Bløf), de Diamonds (o.a. Treat you better) en PVOcaal. Het tweede lied van PVOcaal, The winner takes it all, werd naadloos door de Harmonie gevolgd door Jesus Christ Superstar. Met een goed gespeelde Ouverture to a new age zat de eerste helft er op.

Na de pauze nog heel leuk ABBA-lied door de Diamonds met een ABBA-video op de achtergrond, 3 mooie liederen, waaronder een Napolitaans lied, door PVOcaal en dan de afsluiting met Bohemian Rhapsody en Music door de Harmonie. Het publiek was enthousiast!

Met dank aan Ruben Smeets voor geluid en licht, dirigenten Marijke Verlaan en Peter Rieken, de activiteitencommissie van PVO, Hettie Verlaan die de fotopresentatie had gemaakt en Eef Balvers voor de prachtige foto's. 

 

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Reto internetburo
Vaarderhoogt
Lex Verkley
Jeugd Cultuurfonds
Catering Centraal
Sträter Makelaardij
Rabobank
Gemeente Soest
Reto internetburo
Vaarderhoogt
Lex Verkley
Jeugd Cultuurfonds
Catering Centraal
Sträter Makelaardij
Rabobank
Gemeente Soest

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest