Menu

Kerstviering in Dennendal 2018

donderdag 20 december 2018

Dennendal in Den Dolder is een zorginstelling voor mensen met een beperking. Het terrein van 20 hectare ligt heel mooi  in de bossen aan de rand van Den Dolder.
Onze Eemlander Blaaskapel begeleidt ieder jaar muzikaal de vertelling van het kerstverhaal door dominee Anne Marie Booy en dat gebeurt op ongeveer deze wijze:
De herders gingen midden in de winternacht op weg naar Betlehem en troffen onderweg Maria en Jozef en het kindje Jezus aan. Daarna wordt natuurlijk "Midden in de Winternacht" gespeeld, luid meegezongen door de aanwezigen. Zo gaat het een uurtje door en worden alle bekende kerstliederen gespeeld én meegezongen. 

Na het kerstverhaal gaat de EBK nog even door met wat populaire Kerstsongs, terwijl de rest geniet van een kopje koffie/thee met wat erbij. 

Al zolang de Eemlander Blaaskapel speelt in Dennendal was daar ieder jaar weer dominee Anne Marie, maar dit jaar voor het laatst: Volgend jaar gaat zij met pensioen. 
Dat wilden wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan en werd aan haar een bloemetje mét een heuse CD van de Eemlander Blaaskapel uitgereikt. 
Volgend jaar is er natuurlijk een opvolger voor Anne Marie, maar we zullen haar missen, want de invulling die zij gaf aan dit Kerstfeest voor de bewoners van Dennendal was heel bijzonder en uniek. 
 

Foto's

Nieuwsoverzicht

Onze sponsors

Gemeente Soest
Vaarderhoogt
Jeugd Cultuurfonds
Rabobank
Sträter Makelaardij
Reto internetburo
Catering Centraal
Lex Verkley
Gemeente Soest
Vaarderhoogt
Jeugd Cultuurfonds
Rabobank
Sträter Makelaardij
Reto internetburo
Catering Centraal
Lex Verkley

Lid worden?

Wil jij ook in een leuk gezelschap muziek (leren) maken? Wordt dan lid van PVO!

Aanmelden als lid

Bezoekadres

Muziekvereniging PVO
Rembrandtlaan 9
3761 AG Soest
035 - 602 22 68

Postadres

Muziekvereniging PVO
Postbus 68
3760 AB Soest

PVO Soest

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest.

Naast concerten, deelname aan de Gildefeesten en de kerstoptredens in Soest-Zuid heeft PVO veel aandacht voor de jeugd van Soest.

Lees meer over PVO Soest