You are here: Home Beeldmateriaal Foto's
logo

Aanmelden

Find Us on Facebook

Facebook Image

142

Informatie over PVO

Verjaardagen

Vandaag zijn jarig: 
 •  Esmee Reulen
 •  Famke Gerritsen
 Allen van harte gefeliciteerd!

Op zoek naar iets?

Uit in Soest

6 mei 2017 BBB speelt op 40's Party van "het Gooi Bevrijd"

 Vanaf 4 mei rijden de voertuigen mét personeel uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog een uitgestippelde route door het Gooi, met op zaterdagavond een heuse 40's Party in het St Vitusgebouw in Blaricum waar onze Big Band Blow er ook dit jaar een feestje van gemaakt heeft. Op de foto hiernaast zijn we bezig met het inspelen (zie óók de video op de volgende pagina), want zoals altijd doen we een aantal nummers met Paul & Natascha Harper en dan is het fijn als we de nieuwe nummers een keertje door hebben genomen samen.

 

Wat echt leuk was deze avond: het spontane optreden van "Mighty Max Miller", zoals Natascha de 10 jarige Max noemt. Max kwam naar ons toe en vroeg of hij mee kon spelen met: "In the Mood" en "Moonlight Serenade". Tja, zei Elwin, er is geen plaats tussen het orkest, dus moet je helemaal vooraan op het podium. Oh, geen probleem was het antwoord. Op zijn eigen trombone speelde Max de twee nummers met ons mee, vóórop het podium, naast Natascha. En dan te weten dat Max slechts 1 jaar op de trombone speelt en géén noten leest, alles op gehoor! Petje af !   

 

Naarmate de avonde vorderde werd de muziek luider en luider, een teken dat de stemming er goed inzat.  Het was weer een erg leuk optreden. 

 

Op de volgende pagina staat een video van het inspelen plus een video van het nummer: "Bring me Sunshine" en wat foto's van Rozemarijn en Niels. 

 
 • Read more: 6 mei 2017 BBB speelt op 40's Party van "het Gooi Bevrijd"

  27 April 2017 - Koningsdag

  Op deze koude, maar gelukkig grotendeels droge dag traden de SWG (Slagwerkgroep) en de Harmonie in de ochtend op bij het Gemeentehuis . De burgemeester hield een korte toespraak, het Gilde kwam officieel aan met slagwerk, toeters en vaandels. De Harmonie, gedirigeerd door onze A3 speelde een aantal marsen waaronder King Size en de St Louis Blues March en het Wilhelmus, afgewisseld door de SWG, en helaas waren er maar weinig aanwezigen!

   

  `s Middags speelde de WBAWWWBand op het Soester Museumplein tot tweemal toe tussen bandoptredens . Dit zorgde voor een feestelijke stemming, en met inmiddels veel meer publiek werd het een vrolijk gebeuren, een geslaagde dag al met al. 

   

   Nelleke van der Eijk. Foto's van Jaap van der Broek en René van Hal op de volgende pagina. 
   
 • Read more: 27 April 2017 - Koningsdag

  Afsluiting project "Muziek maak je zelf"

  Maandagavond 10 april 2017 was alweer het afsluitend concertje van het project: “Muziek maak je zelf”.  De kinderen waren in januari met dit project begonnen, waarin ze iedere week kennis maakten met een verschillend instrument: Trombone, saxofoon, klarinet, trompet, dwarsfluit, blokfluit, slagwerk, cajon, zang en algemene muziekkennis. De kinderen mochten maandagavond, samen met de kinderen van de blokfluitgroep met het studieorkest meedoen. Ze mochten meedoen op blokfluit of slagwerk. Peter Rieken legde eerst even uit hoe het werkt in een orkest en hoe je mee kunt lezen met het muziekstuk en dat het belangrijk is dat je de eerste en de laatste noot meespeelt.....  Na het meespelen mochten ze nog even naast iemand anders in het orkest zitten om tenslotte als echte solist voor de ouders, opa’s, oma’s en broers en zussen een voordracht te geven. Irma had ondertussen gezorgd voor koffie, thee, limonade en wat lekkers.  Kortom het was weer een leuke avond waarna een aantal kinderen zo enthousiast waren dat er is afgesproken dat ze lessen komen volgen op dwarsfluit, cajon en slagwerk.

   

  Foto's van Hettie Verlaan op de volgende pagina. 

   
 • Read more: Afsluiting project "Muziek maak je zelf"

  18 Maart 2017 - Klassiek Concert

  Op deze zaterdagavond vindt voor de tweede keer een klassiek concert plaats uitgevoerd door de Harmonie en PVOcaal, met medewerking van Henk Meutgeert en Gert Muts, en gedirigeerd door Peter Rieken.
  Net als in 2015 wordt het optreden in de Wilhelminakerk gedaan, en de zaal is nagenoeg vol. De Harmonie, de pianist en organist spelen afzonderlijk en ook met elkaar werken van o.a. Pachelbel, Handel, Bach, en Meutgeert.
  Hoogtepunt vormt wel het stuk Variations Serieuses van Mendelssohn, met een voorwoord van Meutgeert, waarin het blaasorkest met door de dirigent gearrangeerde Variaties afgewisseld wordt met variaties op piano en orgel.
  Het koor laat met twee prachtige liederen, van Brahms en Sibelius, en een koraal van Bach het beste van zichzelf horen, hulde.
  Na de pauze spelen orkest en pianist een nieuwe compositie van Meutgeert, Imagination, en dit stuk vormt met een solostuk door Gert Muts, Fiesta, het enige eigentijdse muziekwerk van de avond.
  Als laatste zorgen deel 1 van een pianoconcert van Beethoven ( piano en Harmonie, arr. Meutgeert) en een stukje Mozart voor een jubelende zaal!
  Zeer geslaagd, ook na het opruimen de gezelligheid in De Rank en later op de Club.

   

  Foto's van Christien Visser en Leo Schambach op de volgende pagina 

 •  

  Read more: 18 Maart 2017 - Klassiek Concert